corona virus

Vanaf wanneer mogen we weer trainen?

Gisteren is door het RIVM en het kabinet, bekendgemaakt dat vanaf 11 mei a.s. de binnenzwembaden weer open mogen. Op welke wijze en wanneer binnenzwembaden precies open gaan, ligt bij de verantwoordelijke exploitanten van de zwembaden (in ons geval Sportbedrijf Zaanstad).

De samenwerkende partijen in de zwembranche publiceren morgen (vrijdag 8 mei) een protocol om te gebruiken bij de heropening van de zwembaden. Dit protocol zorgt er voor dat iedereen weer op een veilige en verantwoorde manier kan genieten van de zwemsport, rekening houdend met de belangen van alle zwemmers, zwembadpersoneel en zwemverenigingen.

Het Sportbedrijf heeft uiteraard even tijd nodig om naar aanleiding van dit protocol, de te nemen maatregelen te onderzoeken en voor te bereiden. Zij hebben aangegeven dat zij zo spoedig mogelijk met informatie zullen komen over de openstelling en onder welke voorwaarden wij weer gebruik kunnen maken van het zwembad. Wij verwachten dan ook op zeer korte termijn meer informatie te kunnen geven over wanneer en in welke vorm wij de lessen en trainingen kunnen voortzetten.

Wij adviseren iedereen onze website in de gaten te houden voor het laatste nieuws!

Share