Zwembad_Header_Small

De Zwemselectie is voor alle zwemmers op top niveau.

ZV de Zaan heeft een van de beste jeugd opleidingen van Nederland. Sinds 2014 behoort deze jeugdploeg tot de top 10 van Nederland.

Bij ZV de Zaan vinden wij dat kinderen eerst de juiste techniek moeten aanleren voordat ze echt op snelheid mogen trainen. Verantwoord trainen en behoud van plezier staat voorop. Daarom kiezen we voor geleidelijk opvoeren van het aantal trainingen volgens de KNZB structuur.

Zwemselectie Start

Een goede start is de halve baan !!!

Hoewel zwemmen op het eerste gezicht geen team sport lijkt, zwemmen we wel degelijk wedstrijden in teamverband.

In de Nationale Zwemcompetitie zwemt onze vereniging in de eerste divisie (A-competitie) van Nederland en telt jouw prestatie mee in de team punten.
Deze 4 wedstrijden per jaar zijn dan ook verplicht.

Daarnaast zijn ook de Nederlandse estafette kampioenschappen en het Nederlands kampioenschap voor jeugd teams wedstrijden in teamverband.

Zwemselectie Zwemmer

Team Noord-Holland een sterke ploeg !!!

Samen met andere verenigingen vormen we Team-Noord Holland om de zwemmers de gelegenheid te geven om op topniveau te kunnen zwemmen, maar bij hun eigen vereniging te blijven trainen. Zo kunnen (kleine) verenigingen uit de omgeving gezamenlijk op grote wedstrijden uitkomen.

Kan het nog leuker !!!

Naast het zwemmen van uit- en thuiswedstrijden, organiseren we ook andere activiteiten. Voor de liefhebbers organiseren we filmavonden of een trainingskamp. Ook worden er clinics georganiseerd onder leiding van een Nederlandse zwemkampioen of een top trainer van de KNZB.

Moet ik als ouder verplicht op de tribune zitten !!!

Nee hoor, wij zijn een vereniging en dat betekend dat we met vrijwilligers werken. Alles moeten we zelf organiseren, de trainingen, de wedstrijden en zelfs de jury bestaat geheel uit vrijwilligers. Dus alle hulp is welkom. Heb je een prachtige stem, dan is er vast wel een plekje achter de microfoon om de zwemmers om te roepen. Geen prachtige stem, maar nog wel bij de tijd, dan kan je als tijdwaarnemer de wedstrijd van heel dichtbij beleven.

Hoe kom je bij de zwemselectie ?

Je kan alleen bij de zwemselectie instroom op uitnodiging vanuit het Swim Track programma of na het overleggen van het KNZB niveau. Als richtlijn hanteren we de eisen die door de KNZB worden gesteld aan de zwemmer. De hoofdtrainers bepalen aan de hand van de tijden van de zwemtesten of je kan instromen.


Trainingstijden van de jongste groep (7-11 jaar)

DagTijdZwembad
Dinsdagvan 18:00 tot 19:00Slag 1
Donderdagvan 19:00 tot 19:45Slag 2

Voor zwemmers >11 jaar is het KNZB niveau bepalend voor de mogelijkheden tot aanmelden voor de trainingen. Trainingsmogelijkheden voor alle niveaus

DagTijdZwembad
Dinsdagvan 19:00 tot 20:30Slag 2
Woensdagvan 06:00 tot 07:30Slag 1
Donderdagvan 19:45 tot 20:30Slag 2
Vrijdagvan 19:00 tot 20:00Zaangolf
Zaterdagvan 07:30 tot 09:00Slag 2

Voor KNZB niveau G en hoger is er extra beschikbaar

DagTijdZwembad
Donderdagvan 19:00 tot 20:30Slag 2

Meer informatie is te vinden op onze informatie pagina.

Startpagina >> Zwemmen >>

Share