Beste zwemmer, zwemster, 

Door de beperking dat er maar 30 mensen boven de 18+ in het zwembad mogen zijn, veranderen er een paar dingen voor degenen die bij Swim Fit en Swim Power trainen. Ook wij hopen dat we straks weer normaal kunnen trainen maar voor nu doet de vereniging al het mogelijke om zoveel mogelijk leden te laten zwemmen. Zoek hieronder je normale training op en lees wat er voor jou verandert. 

Nog een keer in de herinnering: iedereen van 18 jaar en ouder moet 1,5 meter afstand houden in het water en op de kant. Helaas hoor ik teveel berichten van mensen die denken dat deze regel niet voor hen geldt. Maar door jouw gedrag kan het zijn dat wij als vereniging meer kunnen trainen. Dus hou je gewoon aan de regels of kom niet

Denk ook even aan de verplichte mondkapjes in de openbare delen van het zwembad.

Maandag 18:00-18:45 De Slag 2 

Deze training gaat gewoon door voor de groep die hier normaal traint. Deze groep wordt aangevuld met zwemmers van de zwemselectie en van Swim Fit. Voor de zwemmers boven de 18 geldt: max. 4 per baan en inhalen mag niet. Bij stoppen moet 1,5 meter afstand worden gehouden, stop alleen aan de kant waar je gestart bent. Bij meerdere banen boven de 18, start de oneven banen aan de startblok kant en de even banen aan de douches kant. 

Maandag 18:45-19:30 De Slag 2 

Uit de verplichte registratie van de afgelopen weken blijkt dat er op dit uur een kans is op meer dan 30 personen op basis van de afgelopen 8 weken. We moeten dan mensen gaan weigeren. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen kunnen er twee groepen van 4 personen van beetje gelijke snelheid (dus 8 in totaal) op het uur van 18:00-18:45 trainen. Deze 8 weten dan zeker dat ze altijd kunnen trainen en geven de rest van hun clubgenoten meer kans dat ze niet worden weggestuurd. Graag hoor ik zo snel mogelijk welk groep dat wil. Stuur mij, als groep, even een mail. 

De baanindeling op het uur 18:45-19:30 moet worden aangepast. Als er 28 of minder personen aanwezig zijn dan kan er als volgt worden gezwommen: er mogen maximaal 4 per baan, inhalen mag niet en de banen moeten om en om starten. De oneven banen starten aan de startblok kant, de even banen starten aan de douche kant. Wil je even uitrusten doe dat alleen maar aan de kant waar je bent gestart. Zijn er 29 of 30 personen, dan moet er in de 3 grote vakken worden gezwommen, zoals we ook in mei hebben gedaan. 

Woensdag 18:45-19:30 De Slag 1 

Uit de registratie blijkt dat we hier geen risico lopen het maximale aantal te overschreiden. De zwemmers die de afgelopen 8 weken op de woensdag zijn geweest kunnen ook blijven trainen.  Wel moet de baanindeling worden aangepast, waarbij er 2 opties zijn afhankelijk van het aantal. Optie 1 is 4 per baan en inhalen mag niet en dan starten we om en om, dus oneven banen aan de startblokkant en even banen aan de instructiebad kant. Dit kan alleen maar als er maximaal 20 zwemmers zijn. Bij meer dan 20 zwemmers moet er in de twee grote vakken (baan 1 en 2 samen of baan 4 en 5 samen), net zoals in mei, worden gezwommen waarbij de 1,5 meter afstand gehouden moet worden. 

Woensdag 21:00-22:00 De Slag 1 

Uit de registratie blijkt dat we hier geen risico lopen het maximale aantal te overschreiden. De zwemmers die de afgelopen 8 weken zijn geweest kunnen ook blijven trainen. Let er wel op dat de 1,5 meter afstand gehouden moet worden en maximaal 4 per baan, met om en om starten. Andere optie is in de breedte zwemmen of in de 2 grote vakken. 

Zaterdag 11:00-12:00 De Slag 2 

Uit de registratie blijkt dat we hier geen risico lopen het maximale aantal te overschreiden. De zwemmers die de afgelopen 8 weken zijn geweest kunnen ook blijven trainen. De baanindeling verandert. Als er 28 of minder personen aanwezig zijn dan kan er als volgt worden gezwommen: er mogen maximaal 4 per baan, inhalen mag niet en de banen moeten om en om starten. De oneven banen starten aan de startblok kant, de even banen starten aan de douches kant. Wil je even uitrusten, doe dat alleen maar aan de kant waar je bent gestart. Zijn er 29 of 30 personen, dan moet er in de 3 grote vakken worden gezwommen, zoals we ook in mei hebben gedaan. 

Zaterdag 12:00-13:00 De Slag 1 

Uit de registratie blijkt dat we hier geen risico lopen het maximale aantal te overschrijden. Maar juist erg weinig zwemmers hebben zwemmen. Daarom wordt deze groep naar 2 banen gezet en komt de Swim Power van de Slag 2 in de overige 3 banen zwemmen. 

Zaterdag 12:00-13:30 De Slag 2  

Dit uur vervalt de komende weken. De Swim Power leden die hier normaal zwemmen gaan nu in de De Slag 1 zwemmen van 12:00-13:00. 

Groeten, Monika

Share