De KNZB heeft besloten om de Arena Club Meet uit te stellen tot 2022.

De Arena Club Meet van aanstaande zondag zal worden uitgesteld tot een nader te bepalen datum in 2022. Het jaarlijkse zwemfeest zou plaatsvinden in Maastricht. Samen met organisator Hellas Glana zullen we zo spoedig mogelijk een nieuwe datum plannen en uiteraard dit communiceren aan alle deelnemende verenigingen.

Aan het uitstellen van de Arena Club Meet liggen twee voorname redenen ten grondslag. Allereerst de (insteek van de) aanscherping van de Corona-maatregelen door de regering, zoals gisteravond bekendgemaakt. De geest van de maatregelen is ‘minder ontmoetingen te hebben tussen volwassenen en kinderen’ en natuurlijk de sluiting van het basisonderwijs om besmettingen van volwassenen door jonge kinderen te voorkomen. De deelnemers aan de ACM zijn van basisschoolleeftijd en we zijn ons bewust dat de wedstrijd in een setting plaatsvindt waarbij het voor aanwezigen lastig is om ten alle tijde 1.5m afstand van elkaar te kunnen houden.

Daarnaast is de Arena Club Meet bij uitstek een wedstrijd waarbij plezier, beleving en groepsgevoel voorop staan. Eerder werd al duidelijk dat de ouders van de zwemmers niet als publiek aanwezig kunnen zijn. Door de ontstane situatie en voortzetting c.q. aanscherping van de maatregelen is duidelijk dat de Arena Club Meet niet het zwemfeest kan zijn wat we onze jonge zwemmers en de verenigingen zo graag gunnen en willen bieden.

Wij willen niets liever dan zwemmers van alle leeftijden weer deel kunnen laten nemen aan wedstrijden. Dit is ook de insteek vanuit de KNZB, zwemmen als er op veilige wijze gezwommen kan worden. Daarom hebben we ook lang hoop gehad dat de ACM in een leuke vorm kon doorgaan, met een aantal voorzorgsmaatregelen. Helaas moeten we om bovenstaande redenen alsnog besluiten deze wedstrijd uit te stellen tot een nader te bepalen datum in 2022.

Koninklijke Nederlandse Zwembond

Share